Leerlingen Blariacum College op bezoek bij Museumcafé

14 november 2016

Leerlingen van het Blariacum College in Blerick gingen vandaag in het Museumcafé aan de slag met hun snijtechniek. Dit gebeurde in het kader van het project “Jeugd en Praktijk” van MKB Limburg en het Blariacum College.

Dit project is opgezet om leerlingen op jonge leeftijd kennis te laten maken met de praktijk zodat hun interesses en vaardigheden sneller duidelijk worden. Tijdens het project ontvangen deelnemende bedrijven gedurende 4 dagdelen een groep van ca. 10 leerlingen onder begeleiding van een docent. Samen gaan ze aan de slag om zo te proeven wat je in een echt bedrijf allemaal moet doen.

Het Limburgs Museum hecht veel waarde aan het doel van dit project en is daarom een van de deelnemende bedrijven binnen de categorie Horeca. Zodoende ontving het Museumcafé vandaag - maandag 14 november 2016 - voor het eerst een groep leerlingen die enthousiast aan de slag gingen. In totaal komt de groep leerlingen 4 keer naar het Museumcafé waarbij steeds een ander onderwerp op de planning staat. Vandaag stond in het kader van snijtechniek en over twee weken komen de leerlingen terug om tapas gerechten te maken. Leerlingen gaan enthousiast aan de slag en werken goed mee. Ook de leraar en medewerker van het Museumcafé zijn enthousiast over de medewerking van de leerlingen.