Kleine presentatie over Rob Brouwers verlengd

7 oktober 2018

De kleine presentatie over Rob Brouwers, die vanaf 28 augustus 2018 te zien in in de tentoonstelling ‘Limburg Ontstaat … steeds opnieuw’ blijft nog tot en met zondag 18 november 2018 te bezoeken.

Kleurrijk, dat is het eerste wat opvalt aan de schilderijen van Rob Brouwers. Ook in de twee schilderwerken die de Stichting Vrienden van Rob Brouwers nu aan het Limburgs Museum schenkt, zijn kleuren en nuances belangrijk. De in het Belgisch-limburgse Sint-Truiden geboren schilder was geboeid door de leefstijl van 'gewone' mensen. De stroopstoker en het oude vrouwtje, twee bruiklenen in deze presentatie, laten dat zien. Ook de Limburgse cultuur hield hem bezig: in opdracht van het Limburgs Museum werkte hij aan een doek over het schutterswezen. Helaas werd hij ziek voor hij dat schilderij kon voltooien. Maar het 'onvoltooide schuttersstuk' laat wel mooi zien hoe gelaagd hij een werk opbouwde. Dat schuttersstuk vormt de kern van de nieuwe schenking, die verder bestaat uit een vroeg schilderij ('Passie'), en werk op papier in zwart-wit: tekeningen, schetsen in penseel en lino's.