Kaartverkoop MJU gestart!

12 juni 2018

Nieuwsgierige kinderen tussen de 8 en 12 jaar kunnen vanaf september weer met hun vragen terecht bij meer dan dertig musea in heel Nederland, waaronder het Limburgs Museum.

Wetenschappers en experts zoals archeologen, wiskundigen, hersenonderzoekers en culinair etnologen beantwoorden spannende vragen over de museumcollectie op de MuseumJeugdUniversiteit. De kaartverkoop is nu geopend op museumjeugduniversiteit.nl.

In het Limburgs Museum ontdekken studenten bijvoorbeeld hoe Romeinen aan water kwamen. Meer informatie over de colleges van het Limburgs Museum vind je hier.

De jongste universiteit van Nederland
De MuseumJeugdUniversiteit is in 2009 gestart in het Rijksmuseum van Oudheden. Inmiddels worden er jaarlijks in meer dan 50 musea kindercolleges gegeven. Echte wetenschappers, onderzoekers, vakspecialisten en experts geven tijdens de collegereeks antwoord op spannende vragen over de museumcollectie. Wat is een Japanse prent? Wanneer ben je volwassen? Hebben dieren een biologische klok? Net als op de echte universiteit starten de colleges in het voor- en najaar en zijn er bachelors en masters te halen. Aan het begin van de reeks krijgen de studenten van 8 tot en met 12 jaar hun eigen collegekaart en aan het eind het MuseumJeugdUniversiteit-diploma.

Stichting MuseumJeugdUniversiteit werkt samen met kinderkrant Kidsweek, de VSC (Vereniging van science centra en wetenschapsmusea) en de KNAW (Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen) en wordt ondersteund door het Mondriaanfonds, de Nederlandse Museumvereniging en Stichting Educatie en Cultuur.

Foto: Martine Goulmy