Historische mijnfilms met live muziek Joep Pelt

21 oktober 2015

Op zondag 8 november aanstaande presenteert het Limburgs Museum in Venlo een bijzonder programma waarin historisch filmmateriaal over de mijnen wordt gecombineerd met livemuziek van Joep Pelt. Het programma van deze middag komt tot stand in samenwerking met Beeld voor Beeld Festival en het Nederlands Instituut voor Beeld en geluid.

In het programma in het Limburgs Museum speelt Joep Pelt bij uniek historisch filmmateriaal uit de periode 1916 tot en met 1927 door hem gearrangeerde muziek, die geïnspireerd is door verhalen en herinneringen uit de mijnstreek. Tussen de films door verhaalt Pelt over zijn gevoelens voor het land van zijn ouders. De films zijn speciaal voor dit programma gedigitaliseerd en voor vertoning geschikt gemaakt door het EYE Filmmuseum en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Beeld voor Beeld Festival produceerde het programma in het kader van 2015 Jaar van de Mijnen.

Tijdens deze themamiddag wordt ook de MijnExplorer gepresenteerd. Deze virtual reality applicatie voor de Oculus Rift 3D-bril werd dit jaar ontwikkeld door het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en is van 8 november tot en met 5 januari 2016 exclusief te beleven in het Limburgs Museum. Met de MijnExplorer stap je als het ware in een mijntrein en ga je mee op een tocht door de mijngangen.

Bekijk het programma van deze speciale dag Meer over de MijnExplorer