Wedstrijd: Geluk zit in je Genen!?

3 augustus 2017

De Maand van de Geschiedenis daagt je uit!

Hadden jouw voorouders ‘echt Limburgs DNA’? Of kwamen ze uit een andere provincie of ander land? Waar stroomde hun bloed? Was je overgrootvader bijvoorbeeld mijnwerker? Of waren jouw familieleden actief in de schutterij? Misschien zat er in jouw familie wel een succesvolle Limburgse handelaar of kunstenaar! Wat zijn de verhalen in jouw familie? Vertel het in de videowedstrijd ‘Geluk zit in je Genen!?’.

Podiumplek

Een professionele jury nomineert drie kans hebbers aan de hand van originaliteit, creativiteit en inhoud. Op 1 oktober maakt een jurylid de winnaar bekend tijdens het programma ‘Het geluk van Limburg’, de Start van de Maand van de Geschiedenis in Limburg bij Parkstad Limburg Theaters. De genomineerden krijgen alle drie een podiumplek!

Prijs

De uiteindelijke winnaar maakt onder meer kans op een eigen familieonderzoek samen met een archiefmedewerker van het RHCL (archief Maastricht). Wat zo’n onderzoek nou precies inhoudt, legt Paula Schaareman van het Limburgs Museum uit in een vlog van Boeiuh!. Bovendien maakt jouw inzending kans om opgenomen te worden in de filmcollectie van het Limburgs Museum. Jouw geschiedenis wordt dus voor altijd vastgelegd in een historische collectie!

Daarnaast krijg je als winnaar een verrassingspakket gevuld met prijzen van Centre Céramique, Historisch Goud, Koninklijk LGOG, Limburgs Museum, Parkstad Limburg Theaters, Regionaal Historisch Centrum Limburg en Sociaal Historisch Centrum voor Limburg.

Doe je mee?

Upload dan jouw video via de website van het RHCL. Insturen kan tot en met 13 september. De video wordt gepubliceerd op het Facebook event én op de online kanalen van een aantal grote culturele instellingen van Limburg. Deel ook zelf zoveel mogelijk je video via je eigen online kanalen.

Uiterlijk maandag 24 september krijg je bericht van ons. Noteer 1 oktober alvast in je agenda!

Succes!