Expositie fotowedstrijd Limburgs Landschap

13 december 2017

Vanaf 16 december is de expositie van de fotowedstrijd ‘SEIZOENEN’ te zien in het Limburgs Museum in Venlo. De wedstrijd werd georganiseerd door Stichting Het Limburgs Landschap, Drukkerij Schrijen-Lippertz en De Limburger.

Seizoenen

De prijswinnaar van de fotowedstrijd wordt aan de vooravond van de tentoonstelling, op vrijdag 15 december, bekend gemaakt. Tot 8 januari 2018 is de fototentoonstelling met de 36 genomineerde beelden, allemaal gemaakt in de natuurgebieden van Stichting het Limburgs Landschap, in het Limburgs Museum te bezichtigen. Daarna blijven tot en met 9 februari ‘de beste 12’, waarop het Limburgse publiek in de afgelopen weken hun stem konden uitbrengen, te zien in het Limburgs Museum bij de vaste tentoonstelling Limburg ontstaat ... steeds weer.

Samenwerking

Het Limburgs Museum en het Limburgs Landschap kennen een boeiend verleden. De jubileumtentoonstelling Lees het Landschap van Het Limburgs Landschap, die de cultuurhistorische waarde van het landschap onder de aandacht van een breed publiek bracht, werd samen met het museum gemaakt. Ook rond Limburgia Exotica, een tentoonstelling over kunstenaars die in Limburg kwamen werken, vonden de partijen elkaar. Zo konden dankzij contacten van het Limburgs Landschap, bijvoorbeeld via de Duitse schilder August Deusser die in Kasteel Arcen heeft gewoond, langdurige bruiklenen worden geregeld. Bij de doorstart van Kasteeltuinen Arcen door het Limburgs Landschap was het Limburgs Museum partner in de erfgoedwerkgroep. De herinrichting van Kasteel Arcen kon met meubilair uit de depots van het Limburgs Museum worden gerealiseerd, met als uiteindelijk resultaat een prachtig ingericht kasteel.

Nu is het de beurt aan de fototentoonstelling ‘SEIZOENEN’. Laat die foto’s u vooral inspireren om zelf naar buiten te gaan, om te fotograferen, te wandelen of gewoon om heerlijk buiten te genieten.