Derde editie Filmfestival Tijdsbeeld

23 november 2016

Samen met het Huis voor de Kunsten Limburg en de Limburgse Organisatie van Audiovisuele Amateurs (LOVA) organiseren wij in oktober/november 2017 de derde editie van het tweejaarlijkse, cultuurhistorische Filmfestival Tijdsbeeld.

Het thema van het festival is Mijn Familie. Amateurfilmers kunnen tot 31 juli 2017 individueel of in club- of groepsverband documentaires, speelfilms en reportages inzenden (gemaakt in periode 2009-2017) die een historisch of hedendaags tijdsbeeld geven van het familieleven in Limburg. Het thema heeft betrekking op de privésfeer, de familie en familietaferelen (familiefeesten, -tradities, leven van familieleden). De wijze waarop de filmmaker wezenlijke en bijzondere momenten in zijn of haar leven en/of die van andere familieleden beleeft, staat centraal.

Criteria festivaldeelname

De filmwedstrijd die voorafgaat aan het festival is alleen toegankelijk voor amateurfilmers. Zij kunnen individueel of in clubverband documentaires, speelfilms en reportages van max. 50 minuten inzenden (max. 2 films per filmer) die voldoen aan het thema Mijn Familie. De film moet als een cultuurhistorisch document bewaard kunnen worden en (op langere termijn) waarde hebben als historische bron. Voor het festival mogen alleen producties worden ingezonden die maximaal 10 jaar oud zijn. 

Voor meer informatie download het wedstrijdregelement.

Wedstrijdreglement (419,0 KB)

Een film inzenden
Als je wilt deelnemen aan de filmwedstrijd, download dan het inschrijfformulier en stuur het formulier samen met de film via We Transfer naar ppeters@hklimburg.nl. Een film aanleveren kan vanaf vandaag t/m 31 juli 2017. 

Inschrijfformulier (416,5 KB)