Bezoekersrecord Pakhuis van Sinterklaas

5 december 2016

Met Pakjesavond in zicht, zijn de werkzaamheden in het Pakhuis van Sinterklaas weer afgerond voor dit jaar. Dit jaar is het Pakhuis van Sinterklaas bezocht door een recordaantal bezoekers.

De afgelopen drie weken is er in het museum iedere dag hard gewerkt om alle cadeautjes uit te zoeken, in te pakken en in de schoorsteen te gooien. Dit jaar is het Pakhuis van Sinterklaas bezocht door een recordaantal bezoekers. Ruim 9.500 bezoekers hebben het Pakhuis van Sinterklaas bezocht. Sinds 2010 heeft het museum niet meer zo veel bezoekers mogen ontvangen in deze periode.

Volgens Charlotte Janssen, manager Marketing & Communicatie, is dit bezoekersrecord mede te danken aan de combinatie van het Pakhuis van Sinterklaas en de familietentoonstelling 40 jaar PLAYMOBIL – een avontuurlijke reis door de tijd: “Veel bezoekers hebben dit jaar het bezoek aan het Pakhuis van Sinterklaas gecombineerd met de PLAYMOBIL tentoonstelling. Een bezoek aan het Pakhuis van Sinterklaas is een ideaal gezinsuitje dat perfect past in deze tijd van het jaar. Daarnaast is het speelgoed van PLAYMOBIL nog altijd ontzettend populair. Die combinatie heeft gezorgd voor dit mooie bezoekersrecord!”

Het Pakhuis van Sinterklaas was dit jaar voor de veertiende keer op rij geopend. Drie weken lang hebben hulppietjes de Pakhuispieten meegeholpen om zo hun Pietendiploma te verdienen. Pakjes inpakken, de pakjesmachine bedienen en cadeautjes in de schoorsteen werpen waren ook dit jaar weer de meest populaire activiteiten. Het Pakhuis van Sinterklaas is volgend jaar weer geopend vanaf zaterdag 18 november 2017.

De tentoonstelling 40 jaar PLAYMOBIL – een avontuurlijke reis door de tijd is nog tot en met 27 augustus 2017 te zien. De historie van het populaire speelgoed wordt in de tentoonstelling gepresenteerd in een fantasierijk decor, dat jong en oud meevoert in de tijd en de veranderende speelwerelden van PLAYMOBIL. Overdonderend voor kinderen zijn de circa vijftig levensgrote PLAYMOBIL figuren. Grote diorama’s van PLAYMOBIL verzamelaars tonen intrigerende miniatuurwerelden. Talrijke speeltafels nodigen uit tot onbeperkt speelplezier.