Activiteiten tijdens de meivakantie

26 april 2016

Het Limburgs Museum in Venlo is in de ban van draken. In de meivakantie van de basisscholen, 30 april tot en met 8 mei, pakt het museum uit met leuke activiteiten voor de jeugd.

De jeugdige bezoekers kunnen een drakenboekenlegger vouwen, een drakenpuzzel maken en aan de slag met drakenkleurplaten. Op vrijdag 6 mei is er de workshop: ‘Maak een collage van de draak’. Kinderen zijn tussen 12 en 14 uur welkom in de educatieve ruimte van het Limburgs Museum. In verband met de meivakantie is het museum ook op maandag 2 mei geopend van 11:00 tot 17:00 uur.

Verder is er een filmprogramma, dat er als volgt uitziet:

• Zondag 1 mei, aanvang 15:00 uur: Mulan
    De animatiefilm is gebaseerd op een Chinese legende. Het dappere meisje Mulan Hunnen. Met steun van haar drakenvriendje Mushu dwingt ze respect af bij de  knappe bevelhebber Shang.
  • Maandag 2 mei, aanvang 15:00 uur: Dragonheart
    In mythische tijden leefde een ridder, Bowen genaamd, die geloofde dat de ziel van de kroonprins Einon vergiftigd was door een draak. Hij zwoer elke draak te doden. Dat ging goed tot hij Draco ontmoette, een draak met grote macht, kracht en intelligentie.
  • Vrijdag 6 mei, aanvang 15:00 uur: Peter en de Draak
    De weesjongen Peter loopt weg en komt samen met zijn beste vriendje, de draak Elliott, terecht in een vissersstadje. Ze krijgen onderdak in het huis van Nora en haar vader, de vuurtorenwachter. De drakenstreken van Elliott zorgen voor problemen met de bewoners van het stadje. Handelaren proberen Elliott te vangen en Peter moet zijn vriendje redden. Hij ontdekt wat vriendschap en familieband echt kunnen betekenen!