Wil jij ons helpen?

Het Limburgs Museum onderzoekt nieuwe manieren om het Limburgs erfgoed naar je toe te brengen. Welke verhalen wil jij horen? Laat het ons weten door middel van het invullen van onze enquête. Alvast ontzettend bedankt! Enquête invullen?

2500ste bezoeker 50 Jaar Thielen na één week

13 februari 2019

Marijke Dain uit Nuenen was afgelopen zondag de 2500ste bezoeker van de grote overzichtstentoonstelling ‘50 Jaar Thielen – De ogen van de meester’ in het Limburgs Museum. Ze ontving een gesigneerd boek over de kunstenaar.

In het bijzijn van Evert Thielen zelf werd de dubbeltentoonstelling - ook Museum van Bommel van Dam presenteert werken van Thielen - op 3 februari geopend. Sindsdien kochten maar liefst 2500 bezoekers een toegangskaartje. De expositie met meer dan 115 schilderwerken van de in Venlo geboren Thielen is dus populair. Vooral de zes metersgrote veelluiken maken indruk. Aan elk van die overrompelende stukken werkte Thielen jarenlang.

Nog tot en met 5 mei zijn de schilderijen van Thielen in het Limburgs Museum in Venlo te zien. Het museum organiseert een randprogramma met lezingen. Zo spreekt aanstaande zondag 17 februari om 14:00 uur Lukas Stofferis over de kunst van het maken van verf, een ambacht dat Evert Thielen als een van de weinigen nog beheerst. Het plaatst hem in de traditie van de oude meesters: hij tracht met de klassieke technieken de wereld van nu te vangen.

Op 22 februari zendt AvroTros een speciale TV-Show op reis over Evert Thielen uit. Presentator Ivo Niehe bezoekt de tentoonstelling en spreekt uitgebreid met de kunstenaar.

Foto: links Benoît Mater, manager Publiek Limburgs Museum, rechts mevrouw Dain