11.000e bezoeker in carnavalsvakantie

6 maart 2017

In de eerste twee maanden van dit jaar heeft het museum al ruim 11.000 bezoekers getrokken. “De 11.000e kwam heel toepasselijk tijdens de carnavalsvakantie voorbij de kassa,” zegt zakelijk directeur Linda Janssen.

De hoge bezoekersaantallen zijn voor een groot deel te danken aan de tentoonstelling 40 jaar PLAYMOBIL – een avontuurlijke reis door de tijd. De tentoonstelling is populair bij kinderen, maar ook bij hun ouders en grootouders. “De kracht is dat je wat leert over het speelgoed en over geschiedenis in het algemeen, en dat je natuurlijk met al die duizenden poppetjes mag spelen,” aldus Janssen.
Een andere tentoonstelling die veel bekijks trok was Toos & Henk VIEREN FEEST! over het cartooneske duo van de Limburgse tekenaar Paul Kusters. Tijdens het slotweekend van die tentoonstelling mocht iedereen die Toos of Henk heet, gratis naar het museum.

Over 40 jaar PLAYMOBIL – een avontuurlijke reis door de tijd
De historie van het populaire speelgoed wordt in de tentoonstelling gepresenteerd in een fantasierijk decor, dat jong en oud meevoert in de tijd en de veranderende speelwerelden van PLAYMOBIL. Overdonderend voor kinderen zijn de circa vijftig levensgrote PLAYMOBIL figuren. Grote diorama’s van PLAYMOBIL-verzamelaars tonen intrigerende miniatuurwerelden. Talrijke speeltafels nodigen uit tot onbeperkt speelplezier. De tentoonstelling is nog tot en met 27 augustus te zien in het museum.