Het Limburgs Museum is geopend vanaf 1 juni!

Vanaf 1 juni (12.00 uur) is het Limburgs Museum weer volgens de reguliere openingstijden te bezoeken. Het museum doet er alles aan om bezoekers veilig te ontvangen. Zo is de route in het museum aangepast en dient iedereen op voorhand een e-ticket met tijdslot te reserveren. Deze e-tickets zijn beschikbaar in onze webshop. Meer weten?

Het avontuur van SuperSint

Kinderen van 4 t/m 9 jaar

Vol verwachting klopt ons hart!

Het Limburgs Museum opent op 16 november 2019 de nieuwe Sinterklaastentoonstelling Het avontuur van SuperSint

SuperSint is de opvolger van het Pakhuis van Sinterklaas en zal ondanks alle vernieuwingen vertrouwd aanvoelen, vol leuke en leerzame activiteiten. Deze nieuwe doe-tentoonstelling sluit naadloos aan bij het prentenboek SuperSint, dat speciaal voor het Limburgs Museum is getekend en geschreven door Martijn van der Linden en Maranke Rinck. Dit duo is bekend van andere succesvolle prentenboeken als KnikkeruilTangramkat en Prinsenkind. Het prentenboek zal landelijk in alle boekhandels verkrijgbaar zijn. Boek en tentoonstelling zijn gericht op kinderen van 4 tot en met 8 jaar. De speel- en leerunits in de tentoonstelling sluiten aan op de verhalen uit het boek en dragen bij aan de ontwikkeling van de doelgroep. Op speelse wijze worden taal, rekenen, motorische én sociale vaardigheden geoefend. De kinderen zullen ontdekken dat ze, net als SuperSint, heel goed in staat zijn iemand anders te kunnen helpen. 

Help de Sint en word een SuperKind!

Speciaal voor oudere kinderen en 'grote mensen' bevat de tentoonstelling een verdiepingslaag. Daarin maak je kennis met de oorsprong van de oude legendes en tradities rondom het Sinterklaasfeest.

Doelen

  • Kennismaken met de legendes en avonturen van Sinterklaas.
  • Op een speelse manier cognitieve en motorische vaardigheden oefenen.

Praktische informatie

  • Kosten per museumles: € 3,50 per leerling
  • Duur van de museumles:  60 minuten
  • Aantal leerlingen per museumles: maximaal 50
  • Tijden: 9:00 – 10:30 – 12:00 – 13:30 uur
  • Periode: 18 november tot en met 5 december 2019

Bijzonderheden

  • Het gereduceerde tarief geldt alleen na reservering (bij voorkeur twee weken voorafgaand aan het museumbezoek).