Actie: samen vieren we de vrijheid!

Vrijheid is voor iedereen en dat vieren we graag samen. Daarom bieden we alle Limburgers de mogelijkheid om de tentoonstelling 'Tekens van vrijheid – Van oorlogsdocumentaire tot Armando' - nu verlengd t/m 10 mei 2020! - voor de helft van de prijs te bezoeken. Let op: deze korting is alleen geldig op een regulier entreeticket in onze webshop! Meer weten?

Tekens van vrijheid

Ga mee op reis

Laat je meenemen op een reis van oorlog, bezetting, onderdrukking naar bevrijding en uiteindelijk vrijheid en hoop.

In een kunst(historische) beschouwing door een viertal zalen zie je werken van o.a. Armando, Leo Gestel, Corneille en Jaap Wagemaker. De werken in deze zalen komen voornamelijk uit de collectie van Museum van Bommel van Dam en tonen de werken van kunstenaars tijdens de bezetting en in tijden van vrijheid. Tijdens de bezetting moesten de kunstenaars werken in de stijl van de bezetter. Na de bevrijding konden de kunstenaars weer hun eigen expressie uitten in het werk. Als reactie op de bevrijding ontstonden er een aantal kunstbewegingen. Over o.a. drie van deze bewegingen en de betrokken kunstenaars zal er tijdens de rondleiding uitgebreid worden gesproken.

Tijdens de rondleiding komen ook Puinfilm – De Remix – een nieuwe interpretatie van de bekende Venlose Puinfilm door Dré Brenneker en Baer Thiery over de kaalgeslagen binnenstad van Venlo na de bombardementen in 1945, én een drietal films gemaakt door jongeren over vrijheid anno 2019.

Praktische informatie
Waar: Tekens van vrijheid – Van oorlogsdocumentaire tot Armando
Kosten: € 50,- per rondleider (max. 20 personen per rondleider; exclusief entree Limburgs Museum)
Duur: 60 minuten

Reserveren