Gezinsuitje

Het Limburgs Museum in Venlo is een van de leukste gezinsuitjes in Limburg. Zoek je een dagje uit in Limburg, dan biedt het Limburgs Museum bij goed én slecht weer een zinvol ingevuld familie-uitje waar altijd iets gebeurt. Het museum vertelt en verbeeldt verhalen van Limburgers, prikkelend en interactief.

Een uitje in Limburg waar je ook nog eens wat van opsteekt. Van alle activiteiten in Limburg is het Limburgs Museum misschien wel het meest educatieve. Combineer je gezinsuitje met een lunch, diner of borrel in ons Museumcafé. Of boek voor je dagje uit een rondleiding: een rondleiding op maat voor je familie, of een van onze vaste rondleidingen voor een dagje uit in Limburg. Je kunt je gezinsuitje ook afsluiten met een film uit ons rijk gevulde historische archief. Oude films over vastelaovend (carnaval) bijvoorbeeld, films over de oorlog of over het boerenleven - je kunt ze met je familie bekijken in ons speciale theater.

Elke vakantie ziet ons museum er weer anders uit. Grote wisseltentoonstellingen maken van je gezinsuitje telkens weer een nieuwe ervaring. Maar ook onze vaste tentoonstelling zijn een uitstapje met de hele familie waard. In Van neandertaler tot stedeling zie je hoe de allereerste mensen in Nederland door Limburg trokken, en hoe ze uiteindelijk steden bouwden aan de rivier de Maas. Hoe het leven in een middeleeuws kasteel verliep, zie je in Ridders, jonkvrouwen en horigen. En wat het betekende om tussen 1350 en 1795 in een Limburgse stad te wonen, ervaar je in de tentoonstelling Binnen stadsmuren.

Daarnaast kun je met je hele gezin de historoscoop bezoeken, de audio-visuele belevenis van het ontstaan van Limburg. Limburg ontstaat… steeds opnieuw is de vaste expositie die daarbij hoort. En wil je meer weten van de typisch Limburgse tradities zoals de vastelaovend, dan is de tentoonstelling Same! iets voor jou en je familie.

Voor de speurneuzen ligt er tijdens dit Limburgse uitje een spannende speurtocht klaar.

Wat je ook kiest: als uitstapje in Limburg is het Limburgs Museum razend populair. Onvergetelijk, spannend én leerzaam.