Für Kinder von 8 bis 12 Jahre

MUSEUMSUNIVERSITÄT FÜR JUGENDLICHE

4 Seminare über 4 verschiedene Themen kosten zusammen 20 Euro

Scroll
Heute sind wir geöffnet
von 11:00 bis 17:00 Uhr

Wie neugierig bist du?

Interessante Wissenschaftler:innen erzählen spannende Geschichten über damals und heute. Melde dich jetzt für die interaktiven Seminare im Limburgs Museum an. Allein durchs Zuhören wirst du schlauer. Im Frühjahr 2022 startet eine neue Reihe.

 

Zondag 6 maart 2022 om 11:00 uur: Hoe vrij waren de prinsessen van Thorn?
Gerard Driessen en Jes Cuijpers-Lennards

Gerard en Jes geven een college in de tentoonstelling De vergeten prinsessen van Thorn. Het Limburgse ‘witte stadje’ Thorn was in de achttiende eeuw een ministaatje in het Duitse Rijk, waar prinsessen en gravinnen vanaf hun 14e levensjaar konden gaan wonen. Ze leefden in pracht en praal, waren voor die tijd erg onafhankelijk en hadden contact met alle koningshuizen van Europa. Maar… ze leefden ook in een gouden kooi.

Zondag 3 april 2022 om 11:00 uur: Hoe maakte je vroeger een filmpje?
Tim van der Heijden – Mediahistoricus, Open Universiteit

Met de smartphone maak je snel en gemakkelijk een foto of filmpje. Maar vroeger ging dat heel anders. Precies honderd jaar geleden werd een speciaal soort film uitgevonden, de ‘smalfilm’. Daarmee konden amateurs voor het eerst zelf bewegende beelden maken en vertonen. Dit college gaat over hoe het amateurfilmen is veranderd in de afgelopen eeuw: van smalfilm tot smartphone.

Tim van der Heijden is mediahistoricus en werkzaam als universitair docent aan de faculteit Cultuurwetenschappen van de Open Universiteit.

Foto’s: Martine Goulmy