Haal het maximale uit je bezoek

Specialistische rondleiding: De Zonnekoning en Oranje

Op selecte zondagen in 2023 en 2024
Op selecte zondagen in 2023 en 2024
Scroll
Vandaag zijn wij geopend
van 11:00 tot 17:00.

Specialistische rondleiding: De Zonnekoning en Oranje

De spectaculaire vondst in 2010 van een paardengraf in Maastricht was wereldnieuws. Voor het eerst werd zo’n groot massagraf met maar liefst 65 paardenskeletten, tientallen hoefijzers en loden musketkogels ontdekt, gestapeld in een greppel van 50 bij 2 meter.

Willem Dijkman, 20 jaar conservator archeologie en cultureel erfgoed bij Centre Céramique in Maastricht, is intensief betrokken geweest bij de vondst van en het onderzoek naar dit paardengraf. Tijdens deze rondleiding neemt hij je mee terug naar de zomer van 1673 toen de belegering van Maastricht plaatsvond en deze paarden hun graf vonden bij Borgharen.

Maar ook andere aspecten van de expositie komen aan bod zoals de voorbereidingen van het beleg in de buurt van het Koninklijk Paleis in Frankrijk, de glorie van de Zonnekoning na de inname van Maastricht en de Maastrichtse componist Henry Du Mont die carrière heeft gemaakt aan het hof van Lodewijk XIV.

Praktische informatie

  • Wanneer: 11 juni, 2 juli, 13 augustus, 10 september, 29 oktober, 3 en 17 december 2023, 7 januari 2024.
  • Waar: tentoonstellingszalen De Zonnekoning en Oranje – Slaags aan de Maas.
  • Kosten: €10 per deelnemer (max. 20 personen per rondleiding; exclusief entree Limburgs Museum).
  • Duur: 60 minuten (15:00 – 16:00 uur).
  • Tickets: Reserveer je tickets via deze link. In stap 1 geef je aan met hoeveel personen je wilt deelnemen aan de rondleiding. In stap 2 voeg je daar je entreebewijzen voor het Limburgs Museum aan toe en in stap 3 kies je je datum. Neem beide tickets mee bij je bezoek aan het museum.
  • Groepsrondleiding: Wil je met een besloten groep een rondleiding op een dag naar keuze (m.u.v. maandagen) reserveren? Neem dan contact op met de afdeling Reserveringen & Sales via reserveringen@limburgsmuseum.nl of +31773522112. Een groepsrondleiding kost €95,- (max. 20 personen per rondleiding; exclusief entree Limburgs Museum).
  • Duitse optie: Deze rondleiding kan op aanvraag ook in het Duits worden gegeven. Neem hiervoor ook contact met ons op via de bovenstaande contactgegevens.

Adam Frans van der Meulen, Koning Lodewijk XIV tijdens het Beleg van Maastricht 1673. Collectie Limburgs Museum.

Liever deelnemen aan de algemene rondleiding?