Familierondleiding: Van neanderthaler tot stedeling

Vandaag zijn wij geopend
van 10:00 tot 17:00

Op reis door de tijd

Ga samen met je gezin op reis door de tijd. Helemaal terug tot de prehistorie. Onze rondleider neemt je mee van de steentijd via de brons- en ijzertijd, naar de tijd van de Romeinen, om te landen in de middeleeuwen. Je ziet hoe de mens zich in het Limburgse land ontwikkelde. Waar de oermens genoeg had aan een tentje van stokken en dierenhuiden, bouwden de Romeinen hele villa’s en ontstonden de eerste steden aan de oevers van de Maas. Laat je meevoeren langs vitrines met gereedschappen, potten en andere opgegraven schatten. Kruip eens door een tunnel van de bronsmijn, bouw een brug of maak je eigen maliënkolder. Ontdek hoe inventief mensen waren en hoe al die uitvindingen ons de luxe brachten waar we ook nu nog van kunnen genieten.

• Waar: in de tentoonstelling Van neanderthaler tot stedeling
  • Kosten: inbegrepen bij entreeprijzen
  • Duur: 60 minuten
  • Data: tijdens de herfstvakantie op woensdag 19 en 26 oktober 2022 van 14:00 tot 15:00 uur. Natuurlijk mag je het museum voor de start van de rondleiding ook op eigen gelegenheid bezoeken.
  • Aanmelden: Meld je een dag voorafgaand aan de rondleiding vóór 12:00 uur aan via een mail naar reserveringen@limburgsmuseum.nl.
  • Na de aanmeldtermijn kun je je, als er nog plek is, aanmelden via +31 77 352 2112 of op de dag zelf aan de balie.

Onderwijs - Limburgs Museum