Rondleiding: Oevers vol Romeinen

Scroll
Vandaag zijn wij geopend
van 11:00 tot 17:00.

Leer de Romeinse bewoners van Zuid-Nederland kennen

Rond het begin van onze jaartelling zijn de Romeinen in Zuid-Nederland aan de macht. De grens van het Romeinse rijk loopt dwars door Nederland, langs de Rijn. In de forten en dorpen langs deze grens wonen de soldaten afkomstig uit het hele Romeinse rijk, samen met hun vrouwen, kinderen, ambachtslieden en handelaren. In Limburg ontstaan grote boerenbedrijven, villa’s, waar voedsel wordt verbouwd voor deze nieuwe bewoners in ons land. Villa Voerendaal is de grootste en de bekendste.

Hoe leven deze Romeinen langs de grens en in Villa Voerendaal? En wat gebeurt er in Limburg en met haar Romeinse bewoners als een paar decennia later het Romeinse rijk in verval raakt?

De rondleiding neemt je mee langs topstukken uit onder andere het Rijksmuseum van Oudheden en onze eigen collectie en laten je zien dat het leven tweeduizend jaar geleden misschien wel niet zo veel verschilt met dat van vandaag de dag.

Praktische informatie

  • Waar: in de tentoonstelling Oevers vol Romeinen
  • Kosten: € 7,50 per persoon (max. 20 personen; exclusief entree Limburgs Museum)
  • Duur: 60 minuten
  • Data: elke zondag van 22 mei t/m 4 september 2022 om 15:30 uur. Natuurlijk mag je voor de start van de rondleiding het museum ook op eigen gelegenheid bezoeken.
  • Boek je plek voor deze rondleiding via deze link. In stap 1 geef je aan met hoeveel personen je wilt deelnemen aan de rondleiding. In stap 2 voeg je daar je entreebewijzen voor het Limburgs Museum aan toe en in de derde stap kies je je datum. Neem beide tickets bij je bezoek mee naar het museum.

Met je gezin deelnemen aan een rondleiding?