Geef jezelf innerlijke rust

Meditatiesessies

Van 28 oktober 2022 t/m 17 maart 2023 wekelijks op vrijdagochtend
Van 28 oktober 2022 t/m 17 maart 2023 wekelijks op vrijdagochtend
Scroll
Vandaag zijn wij geopend
van 11:00 tot 17:00.

Meditatiesessies in het Limburgs Museum

In ons drukke leven is het invoeren van pauzemomenten soms best lastig geworden. Toch heb je die pauzemomenten nodig om je geest scherp en gezond te houden. Steeds meer mensen nemen een pauzemoment door te mediteren of visualiseren. Tijdens meditatie geef je jezelf rust. Je ervaart en erkent gedachten, maar die hebben op dat moment geen invloed op je en uiteindelijk kun je een volledige staat van innerlijke rust bereiken. Visualiseren is het vertalen van je gedachten, zoals dromen of doelen, naar beeld. Het is een mentale truc waarmee je in je hoofd beelden creëert van een situatie die je wil bereiken of de persoon die je wil zijn.

Een meditatiesessie bijwonen

Neem na of voorafgaand je bezoek aan de tentoonstelling Mystiek – Rituelen. Verstilling. Extase. plaats in de aangrenzende ‘Ruimte voor bezinning’ en laat je door My Body and My Mind Venlo begeleiden naar innerlijke rust. Via meditatie en visualiseren helpt de instructeur je je eigen pauzemoment te creëren. Je bent van harte welkom als je nog nooit eerder meditatie hebt gedaan, maar ook als je al gevorderd bent.

Praktische informatie

  • Wanneer: Van vrijdag 28 oktober 2022 t/m 17 maart 2023 wekelijks op vrijdagochtend van 11:30-12:30 uur
  • Waar: Ruimte voor bezinning (zaal naast Mystiek – Rituelen. Verstilling. Extase.)
  • Kosten: Gratis indien in het bezit van een museumticket (max. 20 personen per meditatiesessie; exclusief entree Limburgs Museum)
  • Reserveren: Tickets zijn te reserveren via deze link. In stap 1 geef je aan met hoeveel personen je wilt deelnemen aan de meditatiesessie. In stap 2 voeg je daar je entreebewijzen voor het Limburgs Museum aan toe en in stap 3 kies je je datum. Neem beide tickets bij je bezoek mee naar het museum.
  • Benodigdheden: Je hoeft zelf geen yogamatje mee te nemen. Deze worden verzorgd door de instructeur. Het is daarnaast prettig als je gemakkelijke kleding draagt. Het kan op zaal wat frisjes zijn, dus neem eventueel een vestje mee.

Limburgs Museum - Mystiek - Meditatie