Limburg Film Office en Limburgs Museum presenteren

Maand van de Limburgse Film

26 april t/m 22 mei 2022
26 april t/m 22 mei 2022
Scroll
Vandaag zijn wij geopend
van 11:00 tot 17:00.

Limburg Film Office en Limburgs Museum presenteren Maand van de Limburgse Film

Limburg bruist als filmprovincie. Aansluitend op het Limburg Film Festival presenteert het Limburgs Museum daarom in samenwerking met het Limburg Film Office een maand lang een filmprogramma dat je ontroert én laat lachen. Van het pakkende familieportret van Ruud Lenssen (Wei) tot de komedie van Lucas Camps die tot leven komt en de zaal de stuipen op het lijf jaagt (Wall #4). Geniet deze maand van de veelzijdigheid en kwaliteit van de Limburgse film.

Het filmprogramma is van 26 april t/m 22 mei dagelijks van 11:30-16:30 uur te zien in ons Museumtheater. Let op: vanwege andere reserveringen gaat het programma niet door op 20 mei. Deelname zit inbegrepen bij de reguliere entreeprijzen.

Filmprogramma

1. Wei, documentaire, Ruud Lenssen, 11:30 uur
Wei is een documentaire van Ruud Lenssen waarin hij het dementie- en mantelzorgtraject van zijn ouders vastlegt. Vader Jac heeft zijn eigen paradijsje gecreëerd: een hectare natuurgrond met paarden, kippen en moestuin. De wei is zijn levenswerk en Jac is vastberaden ervoor te blijven zorgen.

2. Wall #4, komedie/film noir, Lucas Camps, 12:45 uur
In Wall #4 is een tot op het bot teleurgesteld publiek te zien dat zich ergert aan de clichés in de film waar het naar zit te kijken. Tot het gegrepen wordt door een onverwachte plottwist.

3. Mijndert, animatie, Janneke Swinkels & Tim Frijsinger, 12:53 uur
Mijndert, een jongeman uit Zuid-Limburg, staat voor zijn eerste dag in de mijnen. We volgen zijn tocht naar de mijnen toe en de afdaling naar de mijngangen diep onder de grond.

4. Voor Galg en Rad, drama/historie, Paul Haans & Jeroen Wielheesen, 12:59 uur
Zuid-Limburg, 1743. De 16-jarige Thias is een bedeesde, volgzame jongen die lid is van een bende straatkinderen. De burgers zien hen als kinderen van de duivel die zijn geboren voor galg en rad. Deels klopt dit wel, want Thias is de zoon van Mathias Ponts: kapitein der Bokkenrijders. Hij is opgepakt en veroordeeld voor vreselijke daden. Wanneer Thias onterecht uit de groep wordt verstoten, besluit hij een poging te ondernemen om zijn vader nog één keer om advies te vragen voordat deze de doodstraf krijgt.

5. De Zes van Zaerum, documentaire, Ruud Lenssen, 13:14 uur
De Zes van Zaerum is een documentaire over de markante schutters van Sint Sebastianus én het belang van het verenigingsleven, terwijl het dorp Sevenum zich opmaakt voor de organisatie van het Oud Limburgs Schuttersfeest 2019.

 

6. Convoi Exceptionnel, drama/komedie, Genio de Groot, 14:03 uur
Convoi Exceptionnel van Genio de Groot is een aandoenlijke en absurdistische schets waarin een vrijgezel (acteur Michel Sluysmans) wanhopig probeert zijn moeders laatste wens te vervullen: oma worden. Maar dat gaat nog niet zo makkelijk.

7. Fucking Cola, drama/komedie, Sophie van de Pol, 14:19 uur
Stef is zeventien en stottert. Op zijn oma’s verjaardag in Zuid-Limburg wil hij het goede nieuws over zijn studie vertellen, alleen komt hij, zoals altijd, niet aan het woord. Nu hij bijna volwassen is, is hij hier helemaal klaar mee. Tot ieders verrassing laat hij deze keer wel zijn eigen stem horen.

8. Asnacht, drama/komedie, Jeroen Mourmans, 14:30 uur
Tijdens de laatste Maastrichtse carnavalsavond zit Marcel in een lege nachtbus. Als hij aan de overkant een gevulde bus ziet staan, stapt hij in. Hij probeert zo de alledaagse realiteit uit te stellen die hem de volgende ochtend te wachten staat.

9. Een Nieuwe Limburger, documentaire, Kim de Bis, 14:49 uur 
Korte documentaire over Ola, een Syrische ex-oorlogsvluchteling die een bestaan probeert op te bouwen in Venlo.

10. Stille Storm, drama, Guido Coppis, 15:14 uur
Als de 17-jarige Cas zijn ouders in een auto-ongeluk verliest, moet hij een onverwachte depressie overwinnen en een nieuwe plek in de wereld vinden.

11. Brieven aan de Hemel, documentaire, Zorba Huisman, 16:04 uur
In Brieven aan de hemel onderzoekt Maker van Morgen Zorba Huisman de nalatenschap van haar opa, kunstenaar Aad de Haas. Zelf ontmoette zij haar grootvader nooit, maar via de verhalen van haar ooms, tantes en natuurlijk ook haar eigen moeder probeert ze een compleet en waarachtig beeld van hem te krijgen. Wie was hij als vader? En hoe leeft hij in zijn kinderen en kleinkinderen voort?

Maand van de Limburgse Film is een samenwerking van het Limburgs Museum met het Limburg Film Office.