Met Ton Engels, Frans Pollux en Mike Roelofs

Limburg Film Festival: Lang Laeve 't Laeve!

In theater De Maaspoort

23 april 2022
23 april 2022
Scroll
Vandaag zijn wij geopend
van 11:00 tot 17:00.

Limburgs Museum en Limburg Film Festival presenteren Lang Laeve ’t Laeve!

Het Limburg Film Festival is terug! Op 23 april staat Lang Laeve ’t Laeve! op het programma in Theater De Maaspoort.

De voorstelling voert je mee door de sleutelmomenten uit ons leven. De basis bestaat uit oude filmbeelden uit Limburg. Daarmee zijn de Limburgse muzikanten-schrijvers Ton Engels, Frans Pollux en Mike Roelofs aan de slag gegaan. Zij reageren op wat we zien, en voegen er een laag aan toe. Vervolgens heeft het museum de liedjes van Engels ingekleurd met op maat gemaakte beeldmontages.

Ieder jaar toont het Limburg Film Festival het beste dat de actuele filmproductie in onze provincie te bieden heeft. Je ziet er korte films, documentaires en speelfilms met Limburg als verbindende schakel. Limburg kent een rijke filmcultuur, met nationaal doorgebroken makers die hier opgroeiden en nieuwe generaties die aan de weg timmeren. De bakermat van die filmcultuur is terug te vinden in de collecties van het Limburgs Museum. Daarom geeft het museum ieder jaar een bijzonder kijkje in dat filmverleden van Limburg.

Ton Engels maakte speciaal voor Lang Laeve ’t Laeve! gloednieuwe songs in zijn Pannings dialect, Frans Pollux schreef als verteller verbindende teksten en pianist-componist Mike Roelofs is verantwoordelijk voor pakkende soundscapes. In de songs van Engels passeert het leven op microniveau, en de snel veranderende wereld om ons heen krijgt een extra laag mee in de teksten van Pollux.

De voorstelling duurt ongeveer een uur en vindt plaats in Theater De Maaspoort. Bestel je tickets via de website van het Limburg Film Festival.

Het Limburgs Museum presenteert ook De mythe en de meester.