Filmvoorstelling met rondleiding

Limburg Film Festival: De mythe en de meester

23 en 24 april 2022
23 en 24 april 2022
Scroll
Vandaag zijn wij geopend
van 11:00 tot 17:00.

Limburgs Museum en Limburg Film Festival presenteren De mythe en de meester

In het kader van het Limburg Film Festival presenteren we op zaterdag 23 en zondag 24 april 2022 (12:30 uur) de voorstelling De mythe en de meester in het theater van het Limburgs Museum. Na de filmvoorstelling neemt onze rondleider je mee naar de tentoonstelling Macht tussen hemel en aarde, waar tal van heiligenbeelden te bekijken zijn.

De mythe en de meester is een film van regisseur Bart Hölscher. In de jaren veertig van de vorige eeuw schreef de jonge kunsthistoricus Zef Timmers vijf laatmiddeleeuwse houten heiligenbeelden toe aan een onbekende beeldensnijder die hij de meester van Elsloo noemde. Later zijn nog ruim 200 andere beeldsnijwerken aan zijn inmiddels wereldberoemde oeuvre toegevoegd. Wie of wat is de meester van Elsloo en waarom zijn de aan hem toegeschreven heiligenbeelden ruim 500 jaar later nog altijd in staat om mensen diep te raken?

De filmvoorstelling inclusief rondleiding duurt ongeveer anderhalf uur en vindt plaats in het Limburgs Museum. Tickets kosten € 9,- per stuk en zijn te bestellen via de website van het Limburg Film Festival.

Het Limburgs Museum presenteert ook Lang laeve ’t laeve.